Výběr vhodného kočárku pro vaši rodinu

Vybíráte si kočárek pro své dítě a stále se nemůžete rozhodnout? Nabídka kočárků je velmi široká. Spousty výrobců nabízejí různé zpracované kočárky, z různých materiálů a v různé kvalitě. Proto je mnohdy vhodnější si kočárek před koupí vyzkoušet. Díky tomu zjistíte, jak vypadá ve skutečnosti, jak se vám s ním řídí a jak je vám pohodlný a odhadnout, jak je pohodlný i miminku. A pokud je miminko už na světě, tak ho v něm můžete i zkusit povozit.

dítě v kočárku

Při výběru vhodného kočárku si vždy předem určete, co od kočárku očekáváte, co by měl splňovat, jaké od něho máte požadavky. Ujasněte si, zda vám stačí kočárek s plastovými koly, který moc nezvládne náročný terén, či preferujete stabilní, pevný kočárek s nafukovacími koly, který zvládne náročnější terén a je vhodný na sport. Takovýto sportovní kočárek proti směru jízdy je vhodný pro děti, které začali už sami sedět, ale stále jsou rádi, pokud mohou koukat na rodiče a cítí se tak mnohem komfortněji a jistěji. Větší děti zas mohou být raději, když jedou po směru jízdy a dívají se po okolí a mají tak i lepší výhled. Jde i o preference rodiče. Někdo je rád, že na dítě vidí a povídá si s ním a u toho ho dítě může sledovat. Proto je výhodné, když kočárek umožňuje měnit korbu či řídítka tak, aby se to dalo měnit podle potřeby. To je velikou výhodou.

na procházce

Pokud si tedy ujasníte, zda chcete se spíše sportovními kočárek na sport, do hor, na sníh a do terénu nebo naopak městský kočárek, který nepotřebuje zvládat náročný terén, tak dále je třeba si říci, v jaké cenové relaci kočárek budete vybírat. Další důležitou roli má i velikost kočárku. Sportovnější kočárky jsou samozřejmě robustnější, ale nutně nemusí být těžší, díky novým materiálům, které bývají odlehčené. Velikost a tíhu kočárku řešte, i pokud víte, že budete s kočárkem hodně cestovat, tak aby se vám vešel do kufru auta anebo pokud víte, že budete hodně jezdit městkou dopravou, tak aby byl kočárek lehký a dobře skladný. No a nedílnou součástí je i estetická stránka.